Η Ρωσία είναι πρόθυμη να παρατείνει την εκεχερεία στο Χαλέπι

Από Βικινέα

21 Οκτωβρίου 2016

Έτοιμη να δώσει παράταση μέχρι τις 19:00 (ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής είναι η Ρωσική Ομοσπονδία, αν και οι ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται να ασκήσουν περισσότερη πίεση και πιθανώς να προβούν σε επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, «ενημέρωσα τους Ευρωπαίους εταίρους μας για τις προθέσεις μας σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στα συριακά εδάφη και την άποψη μας σχετικά με τις ενέργειες που χρειάζονται ώστε να καταλήξουμε σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία». Αυτές οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Προέδρου της Ρωσίας με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, και την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι με τη στάση της Μόσχας, με τον Φρανσουά Ολάντ να δηλώνει πως «ένα διάλειμμα μερικών ωρών δεν έχει νόημα σε μια περιοχή, όπου οι κάτοικοι ζουν υπό δυσβάσταχτες συνθήκες». Η Γαλλία και η Γερμανία ασκούν κριτική κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας της για «εγκληματικές ενέργειες» εις βάρος του πληθυσμού στο Χαλέπι.
Πηγές