Η Ιαπωνία ανακοίνωσε προϋπολογισμό εκτάκτης ανάγκης

Από Βικινέα

23 Απριλίου 2011

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε τον προϋπολογισμό εκτάκτης ανάγκης, ο οποίος ανέρχεται στα 4 τρισεκατομμύρια γιεν (ισοδυναμεί με 33.46 δισεκατομμύρια ευρώ) για να αντιμετωπισθούν οι καταστροφές, οι οποίες προκλήθηκαν από τον σεισμό της 11ης Μαρτίου.

Ο προϋπολογισμός εκτάκτης ανάγκης θα πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο της Ιαπωνίας στα τέλη του Απριλίου και θα τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο. Επίσης, η ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε ότι «σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο προϋπολογισμός για την ανακοιδόμηση της χώρας θα ανέρχεται στα 25 τρισεκατομμύρια γιεν».

Ο προϋπολογισμός για έκτακτη ανάγκη θα αφορά τη παροχή προσωρινής στέγης σε αυτούς που έμειναν άστεγοι εξαιτίας του σεισμού, την αποκατάσταση των υποδομών και τα δάνεια που έχουν σχέση με τις καταστροφές.

Ο σεισμός του 2011 στην Ιαπωνία προκάλεσε τον θάνατο ή την εξαφάνιση 27.000 ανθρώπων, καταστροφές στα σπίτια στη βορειανατολική Ιαπωνία και πυρηνική καταστροφή. Τη Πέμπτη, η ιαπωνική κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο σε μια ζώνη 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό Φουκοσίμα.Πηγές