Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της ΡΠΟ θα εξετάσει τα γεγονότα του Σπαρτάκ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Από Βικινέα

30 Αυγούστου 2011

Η Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι «θα εξετάσει τα γεγονότα γύρω από τον αγώνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Σπαρτάκ Μόσχας της 22ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ρωσίας».

Ο αγώνας μεταξύ των δύο μοσχοβίτικων ομάδων διεξήχθη στις 28 Αυγούστου 2011, στο Στάδιο Λουζνικί και έληξε με σκορ 2:2. Ένα από τα κύρια επεισόδια του αγώνα ήταν η σύγκρουση του Βέλλιτον (Σπαρτάκ) και του Ιγκόρ Ακινφέεφ (ΤΣΣΚΑ), κατά την οποία ο Ακινφέεφ τραυματίστηκε στο γόνατο και θα απουσιάζει από τα γήπεδια για 6 μήνες.

Μετά τον αγώνα, ο Γενικός Διευθυντής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρομάν Μπαμπάεφ, δήλωσε ότι «θα συμβούλευα τον Βέλλιτον να περπατά πιο προσεχτικά στους δρόμους». Ο Γενικός Διευθυντής, και παράλληλα προπονητής, της Σπαρτάκ, Βαλέρι Κάρπιν, δήλωσε ότι «θα ζητήσουμε την εμπλακή Εισαγγελέα, καθώς θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει ταραξίες». Τότε, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δήλωσε ότι «ο Γενικός Διευθυντής προσπάθησε να ησυχάσει τους οπαδούς, οι οποίοι φάνηκαν θυμωμένοι και έτοιμοι για εκδίκηση και δεν τους πρότρεψε να επιτεθούν στον Βέλλιτον».

Παράλληλα, η Ρωσική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα εξετάσει το σκάνδαλο μεταξύ του Βιτσισλάφ Μαλαφέεφ, τερματοφύλακα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, και του Ντμίτρι Γκουμπέρνιεφ, τηλεδημοσιογράφου του καναλιού Россия 2 (Ρωσία 2). Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του μοσχοβίτικου αγώνα, ο Γκουμπέρνιεφ δήλωσε ότι «χωρίς τον Ίγκορ θα ηττήθουμε...είναι αστείο, θα είμαστε με σκατά στα δίχτυα [εννοώντας τον Μαλαφέεφ]».

Αργότερα, ο τηλεδημοσιογράφος δήλωσε ότι «ζητά συγγνώμη» και ότι «τα λόγια αφορούσαν τον τερματοφύλακα της Εθνικής Δανίας». Ο Μαλαφέεφ δήλωσε ότι «δεν δέχεται την συγγνώμη του Γκουμπέρνιεφ και δεν θα ασχοληθεί ξανά με αυτόν». Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης απαίτησε από την Ρωσική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το κανάλι να εξετάσει τη πράξη του Γκουμπέρνιεφ.Πηγές