Η Γαλλία αναγνώρισε τον νέο συνασπισμό της Συριακής Αντιπολίτευσης

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

14 Νοεμβρίου 2012

Η Γαλλία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε τον νέο συνασπισμό της Συριακής Αντιπολίτευσης και δήλωσε ότι «θα εξετάσει το ενδεχόμενο εξοπλισμού των ανταρτών».

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε τη Τρίτη ότι «ο νέος συνασπισμός της Συριακής Αντιπολίτευσης είναι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του συριακού λαού και αποτελεί την μελλοντική κυβέρνηση μιας δημοκρατικής Συρίας. Η Γαλλία θα εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης όπλων στους αντάρτες, μόλις ο συνασπισμός σχηματίσει μεταβατική κυβέρνηση». Επίσης, το Συμβούλιο Χωρών του Περσικού Κόλπου αναγνώρισε την Συριακή Αντιπολίτευση τη Δευτέρα.

Ο Εκπρόσωπος του State Department, Μαρκ Τόνερ, χαρακτήρισε και αυτός το νέο συνασπισμό της Συριακής Αντιπολίτευσης «νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού», αλλά σημείωσε ότι «οι ΗΠΑ θέλουν να δουν πως θα οργανωθεί και αν θα αποδειχτεί αποτελεσματικό εκπρόσωπος των Σύρων».

Άλλες χώρες της Ευρώπης και ο Αραβικός Σύνδεσμος έχουν δηλώσει ότι «υποστηρίζουν το νέο συνασπισμό της Συριακής Αντιπολίτευσης, αλλά δεν είναι έτοιμες για πλήρη αναγνώριση».Πηγές


Bookmark-new.svg