Επίθεση συριακών δυνάμεων στη Τζισρ αλ Σούγουρ

Από Βικινέα

12 Ιουνίου 2011

Οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ επιτέθηκαν στη Τζισρ αλ Σούγουρ, ενώ την ίδια ώρα η διεθνής κοινότητα ζητά από τη Συρία να σταματήσει τη βία.

Οι επιδρομείς βομβάρδισαν την πόλη για 24 ώρες, βάζοντας φωτιά σε σπίτια και βομβαρδίζοντας περιοχές της πόλης. «Άρματα μάχης εισήλθαν στη πόλη από τα νότια και άνοιξαν πυρ σε περιοχές της πόλης. Οι κάτοικοι φεύγουν προς τα βόρεια», δήλωσε κάτοικος της πόλης. Η Κυβέρνηση της Συρίας αναφέρει ότι 120 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν.

Διάφοροι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι «ο αδερφός του Μπασάρ αλ Άσαντ, Μάχερ αλ Άσαντ, διοικεί τις δυνάμεις ασφαλείας και επιτίθεται σε πόλεις και χωριά, εφαρμόζοντας την πολιτική της καμένης γης, με στόχο να τρομοκρατήσει τους κατοίκους της χώρας που έλαβαν μέρος σε διαδηλώσεις κατά του νυν καθεστώτος».

Παράλληλα, η διεθνής κοινότητα, κυρίως ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία, προωθεί την καταδίκη της βίαιας καταστολής. Αντίθετες σε αυτή την άποψη δηλώνουν Κίνα και Ρωσία, ενώ ανησυχίες εξέφρασαν Βραζιλία, Νότια Αφρική, Λίβανος και Ινδία.Πηγές