Εκατοντάδες συλλήψεις στη Συρία

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

2 Μαΐου 2011

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι «οι αρχές της Συρίας έχουν συλλάβει εκατοντάδες ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους στην πόλη Ντάρα, ενώ άνδρες των ενόπλων δυνάμεων με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων εισέβαλλαν στους δρόμους προσπαθώντας να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Προέδρου Μπασάρ Αλ Ασάντ».

Κάτοικοι της πόλης Ντάρα ανέφεραν ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν προχωρήσει στη σύλληψη όλων των ανδρών άνω των 15 ετών από την περιοχή, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εξέγερσης των τελευταίων έξι εβδομάδων». Όπως οι ίδιοι είπαν «οι κυβερνητικές δυνάμεις αποκόπτουν συστηματικά ολόκληρες περιοχές και προχωρούν σε τυχαίες συλλήψεις. Επιφανείς δικηγόροι και ακτιβιστές φέρονται να είναι στο στόχαστρο των δυνάμεων ασφαλείας».

Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν επίσης ότι «επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις έφτασαν στην περιοχή την Κυριακή για να ενισχύσουν τις υπάρχουσες, που υπολογίζονται σε χιλιάδες. Οι υποδομές για καύσιμα, νερό, ηλεκτρικό και τηλεπικοινωνίες έχουν καταστραφεί τις τελευταίες έξι ημέρες, ενώ τα τρόφιμα είναι πλέον ελάχιστα». Πρόσφατα, όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τη Συρία, κάνοντας σχεδόν αδύνατη την διασταύρωση των πληροφοριών που έρχονται από την περιοχή.Πηγές


Bookmark-new.svg