Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εθνικό πένθος στη Ρωσία

Από Βικινέα

26 Δεκεμβρίου 2016

Η σημερινή μέρα κηρύχτηκε μέρα εθνικού πένθους στη Ρωσική Ομοσπονδία για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας που έλαβε χώρα προχθές στη Μαύρη Θάλασσα και στοίχισε τη ζωή σε 92 ανθρώπους.

Στο αεροπλάνο Tu-154 μετέβαιναν δημοσιογράφοι, μέλη της Χορωδίας Αλεξάντροφ (γνωστής και ως Χορωδία του Κόκκινου Στρατού), στρατιώτες, δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί καθώς και η γνωστή εθελόντρια Ελιζαβέτα Γκλίνκα. Το αεροπλάνο κατευθύνθηκε από τη Μόσχα στο Σότσι για ανεφοδιασμό και απ' εκεί θα έφθανε στη Λατάκια της Συρίας, ώστε οι επιβάτες να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά μαζί με τους Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Συρία, ωστόσο, συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, το σενάριο για τρομοκρατική απειλή φαντάζει απίθανο, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες των διασωστών για εξεύρεση των πτωμάτων (μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί 10 πτώματα και στάληκαν στη Μόσχα για αναγνώριση). Ηγέτες ανά το παγκόσμιο εξέφρασαν στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τα συλληπητήρια τους για την αεροπορική τραγωδία.
Πηγές