Δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της Συρίας

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

27 Αυγούστου 2012

Ο Αντιπρόεδρος της Συρίας, Φαρούκ αλ Σαράα, εμφανίστηκε δημόσια, για πρώτη φορά, μετά από εβδομάδες, τερματίζοντας τη φημολογία ότι είχε αυτομολήσει από την Κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο 73χρονος Σουνίτης Μουσουλμάνος συναντήθηκε την Κυριακή με ανώτατο Ιρανό αξιωματούχο που επισκέπτεται την Δαμασκό. Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Φαρούκ αλ Σαράα είχε γίνει κατά την κηδεία αξιωματούχων των Υπηρεσιών Ασφάλειας που είχαν χάσει τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας στις 18 Ιουλίου.

Η Κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, τους τελευταίους μήνες, έχει βρεθεί αντιμέτωπη με αυτομολήσεις αρκετών υψηλόβαθμων αξιωματούχων και μέχρι την Κυριακή υπήρχαν φήμες ότι ο Φαρούκ αλ Σαράα είχε αυτομολήσει στην Ιορδανία, παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση διέψευδε την πληροφορία αυτή.

Εν τω μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο. Η οργάνωση, που εδρεύει στο Λονδίνο, ανέφερε ότι «ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανήλθε σε 370, εκ των οποίων 200 σωροί εντοπίστηκαν στην πόλη Νταραά, κοντά στη Δαμασκό».Πηγές


Bookmark-new.svg