Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών στη Ρωσία

Από Βικινέα

19 Μαρτίου 2012

Η Ρωσική Αστυνομία συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τηλεοπτικό σταθμό στη Μόσχα, ο οποίος μετέδωσε ντοκιμαντέρ που έδειχνε ανθρώπους να πληρώνονται για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τουλάχιστον 500 άτομα συγκεντρώθηκαν για την διαδήλωση της Κυριακής που πραγματοποιήθηκε κοντά στο κτήριο του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού της ρωσικής πρωτεύουσας. Πολλοί από τους διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «ντροπή σου ΝΤV» και «Ρωσία χωρίς τον Πούτιν».

Ο ακτιβιστής της ρωσικής αντιπολίτευσης Σεργκέι Ουνταλτσόφ, που ήταν μεταξύ των συλληφθέντων χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους που γύρισαν το ντοκιμαντέρ «προδότες». Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ανατομία μιας διαδήλωσης» αναφέρει ότι «ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις είχαν πληρωθεί για να βρίσκονται εκεί». Υπαινίσσεται επίσης ότι το κίνημα της Αντιπολίτευσης χρηματοδοτείται από δυτικές χώρες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV ήταν κάποτε ανεξάρτητο, αλλά βρέθηκε υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης μετά την πρώτη εκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν στο προεδρικό αξίωμα το 2000.Πηγές