Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βρετανικά στρατεύματα παρατάσσονται κοντά στην Υεμένη

Από Βικινέα

7 Ιουνίου 2011

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ στρατού και εξτρεμιστών στην Υεμένη σκοτώθηκαν εννιά στρατιώτες και έξι ένοπλοι. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο υπαρχηγός του Προέδρου της Υεμένης, «ο Πρόεδρος της Υεμένης, Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ θα επιστρέψει εντός ημερών μετά από εγχείρηση, στην οποία υποβλήθηκε στο Ριάντ»

Οι συγκρούσεις στρατού-εξτρεμιστών διεξήχθησαν στην είσοδο της Ζινζιμπάρ, όπου οι στρατιωτικές δυνάμεις της Υεμένης προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την πόλη, η οποία ελέγχεται από τις 29 Μαΐου από εξτρεμιστές (Υπέρμαχοι της Σαρία).

Η Κυβέρνηση της Βρετανίας επιβεβαίωσε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην Υεμένη, όμως δεν επαληθεύτηκαν πληροφορίες για ετοιμότητα πλοίων στον Περσικό Κόλπο για πιθανή εκκένωση των Βρετανών υπηκόων της. Στο πλοίο RFA Fort Victoria, σύμφωνα με το BBC, επιβιβάστηκαν περίπου ογδόντα πεζοναύτες, ενώ το Sky News αναφέρει πως το RFA Argus βρίσκεται επίσης στην περιοχή. Τα δύο αυτά πλοία αποτελούν μέλη του Βασιλικού Βοηθητικού Στόλου. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλλιαμ Χάγκ, ζήτησε την εκκένωση Βρετανών υπηκόων από την Υεμένη, κάτι που θεωρείται αδύνατο λόγω της χαώδους κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.Πηγές