Αμερικανός δάσκαλος δολοφονήθηκε στην Υεμένη

Από Βικινέα

19 Μαρτίου 2012

Στην Υεμένη, ένοπλη οργάνωση, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, σκότωσε έναν Αμερικανό δάσκαλο στο νότο της χώρας γιατί διέδιδε τον Χριστιανισμό.

Οι ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πυροβόλησαν τον άνδρα, την Κυριακή, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του στην πόλη Ταΐζ. Αξιωματούχοι της Υεμένης ανέφεραν ότι «ο Αμερικανός υπήκοος εργαζόταν για το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Γλωσσών. Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών».

Αξιωματούχος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αμερικανού πολίτη με ανακοίνωση που έστειλε στην «Φωνή της Αμερικής», ενώ καταδικάζει το περιστατικό ως «στυγερή δολοφονία» και προτρέπει την Κυβέρνηση της Υεμένης να οδηγήσει τους δράστες στην δικαιοσύνη.

Η οργάνωση «Ανσάρ αλ Σαρία», που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, έστειλε γραπτό μήνυμα σε δημοσιογράφους στην Υεμένη, λέγοντας ότι «σκότωσε τον Αμερικανό δάσκαλο γιατί ήταν Χριστιανός ιεραπόστολος». Ένοπλοι ισλαμιστές κατηγορούν συχνά δυτικές ανθρωπιστικές αποστολές για προσηλυτισμό.

Μια Σουηδή υπήκοος που εργαζόταν ως δασκάλα ξένων γλωσσών στην παραθαλάσσια πόλη Χοντέιντα απήχθη την περασμένη εβδομάδα. Η ταυτότητα των απαγωγέων δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί. Οι συνεργάτες της Αλ Κάιντα στην Υεμένη δραστηριοποιούνται στο κέντρο και το νότο της χώρας, ενώ κατέλαβαν αρκετές πόλεις στην επαρχία Αμπιγιάν πέρσι.Πηγές