55 νεκροί σε μάχες στη νότια Υεμένη

Από Βικινέα

5 Μαρτίου 2012

Αξιωματούχοι της Υεμένης και γιατροί ανέφεραν ότι «άγριες συμπλοκές μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και μαχητών της Αλ Κάιντα στο νότο της χώρας είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 35 στρατιώτες και 20 ένοπλοι».

Όπως ανέφεραν, «οι συμπλοκές ξέσπασαν στην επαρχία Αμπιγιάν, όταν οι ένοπλοι πυροδότησαν αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά και κατέλαβαν στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Κουντ κοντά στην πρωτεύουσα της επαρχίας Ζίνζιμπαρ». Δεκάδες άτομα τραυματίσθηκαν και από τις δύο πλευρές και γι' αυτό ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι «οι εξτρεμιστές αφαίρεσαν τεθωρακισμένα οχήματα, συστοιχίες πυραύλων, χειροβομβίδες και ρουκέτες από την στρατιωτική βάση στην οποία επιτέθηκαν. Το βαρύ οπλισμό που υπέκλεψαν χρησιμοποίησαν στην συνέχεια κατά την επίθεση στις κυβερνητικές δυνάμεις προκαλώντας έτσι μεγάλες απώλειες».

Οι ένοπλοι της Αλ Κάιντα ανέλαβαν τον έλεγχο της Ζίνζιμπαρ τον περασμένο Μάιο, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις ήταν απασχολημένες με την καταστολή των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνταν κατά της αυταρχικής ηγεσίας του τότε Προέδρου Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ. Από τότε οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης.Πηγές