Αβοήθητοι οι άμαχοι στη Μπάμπα Αμρ της Συρίας

Από Βικινέα

5 Μαρτίου 2012

Ομάδες του Ερυθρού Σταυρού στη Συρία παρέδωσαν την Κυριακή προμήθειες σε περιοχές κοντά στην γειτονιά Μπάμπα Αμρ της πόλης Χομς, αλλά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τους απαγορεύτηκε η είσοδος στην συνοικία που ελέγχονταν μέχρι πρόσφατα από τους αντάρτες.

Οι ανησυχίες εντείνονται για τους πολίτες που έμειναν αβοήθητοι στην Μπάμπα Αμρ. Ακτιβιστές αναφέρουν ότι «ολόκληρη η πόλη της Χομς είναι αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική καταστροφή. Ηλεκτρικό, νερό και επικοινωνίες έχουν διακοπεί, καθώς στην περιοχή επικρατούν τις τελευταίες ημέρες χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις. Τα τρόφιμα λιγοστεύουν και πολλοί άνθρωποι φοβούνται να διακινδυνεύσουν μια έξοδο από τη χώρα».

Πηγές της Αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι «οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν τις ομάδες του Ερυθρού Σταυρού να γίνουν μάρτυρες της σφαγής που συντελείται από τους σύρους στρατιώτες που καταδιώκουν και εκτελούν τους εναπομείναντες αντάρτες».

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, ανέφερε την Παρασκευή ότι «έχει λάβει μακάβριες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι δυνάμεις ασφάλειας συλλαμβάνουν και βασανίζουν ανθρώπους στη Χομς μετά την αποχώρηση των ανταρτών».Πηγές