Αποχωρούν οι δυνάμεις ασφαλείας από την πόλη Ταλκαλάχ στη Συρία

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

20 Μαΐου 2011

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας και τα τεθωρακισμένα οχήματα απομακρύνονται από πόλη Ταλκαλάχ κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, που ήταν μια από τις τελευταίες πολιορκίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της δίμηνης αντικυβερνητικής εξέγερσης. Οχήματα με οπλισμό άρχισαν να εγκαταλείπουν την πόλη παράλληλα με λεωφορεία γεμάτα με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας».

Οι Συριακές δυνάμεις μετέβησαν αρχικά στην Ταλκαλάχ και το γειτονικό χωριό Αρίμπα το Σάββατο όταν φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά του Προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ. Συριακές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 27 άτομα από την ημέρα που ξεκίνησε η επιχείρηση καταστολής στην Ταλκαλάχ. Ήχοι από πυροβολισμούς και βομβαρδισμούς συνεχίστηκαν την Πέμπτη μέχρι λίγο πριν ξεκινήσει η αποχώρηση των δυνάμεων.

Επίσης την Πέμπτη, η Συρία ανακοίνωσε ότι «οι πρόσφατες κυρώσεις που επεβλήθησαν από τις ΗΠΑ είναι απορριπτέες καθώς πρόκειται για προσπάθεια εξυπηρέτησης των συμφερόντων του Ισραήλ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε. Οι κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν την αποφασιστικότητα της Συρίας να επιτύχει περιεκτικές μεταρρυθμίσεις».Πηγές


Bookmark-new.svg