Έκκληση των Ηνωμένων Εθνών να διατηρηθεί η εκεχειρία στη Συρία

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

16 Απριλίου 2012

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, ζήτησε από την Κυβέρνηση της Συρίας να διατηρήσει την εύθραυστη εκεχειρία στη χώρα, λίγες ώρες πριν την άφιξη ομάδας διεθνών παρατηρητών στην Δαμασκό. Σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου, Έλιο Ντι Ρούπο, την Κυριακή, ο Μπαν Κι Μουν είπε ότι «η εκεχειρία πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο».

Παρά την εκεχειρία που διευθετήθηκε με μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών, οι βιαιότητες στην Συρία συνεχίζονται. Την Κυριακή, κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν συνοικίες της πόλης Χομς που ελέγχονται από τους αντάρτες, περιλαμβανομένης της συνοικίας Χαλντίγια, όπου ακτιβιστές λένε ότι «δέχτηκαν επιθέσεις με όλμους και αυτόματα όπλα».

Ο Επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ραμί Αμπντελραχμάν, ανέφερε ότι «ρουκέτες εκτοξεύονταν με ρυθμό τρεις το λεπτό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι. Σε άλλο περιστατικό, αντάρτες που μάχονται για την απομάκρυνση του Μπασάρ αλ Άσαντ επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Αλέπο».

Σε απάντηση, η Συριακή Κυβέρνηση προειδοποίησε ότι «τρομοκρατικές ομάδες πραγματοποίησαν εκτεταμένες επιθέσεις σε διάφορες περιοχές παράλληλα με την πρόσφατα διευθετημένη εκεχειρία». Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι «οι δυνάμεις ασφάλειας θα αποτρέψουν νέες εγκληματικές επιθέσεις των τρομοκρατικών ομάδων».Πηγές


Bookmark-new.svg