Άλλοι πέντε νεκροί στη Συρία

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

18 Νοεμβρίου 2011

Στη Συρία οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι «δυνάμεις ασφάλειας σκότωσαν 5 άτομα την Πέμπτη, ενώ κλιμακώνεται η οκτάμηνη εκστρατεία της κυβέρνησης σε βάρος αντικαθεστωτικών».

Η είδηση των θανάτων στις πόλεις Ντέιρ Εζόρ, Χόμς και Ιντλίμπ προήλθε από την οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία, αλλά δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση για τις επιθέσεις και τις απώλειες.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διεθνείς πιέσεις σε βάρος του Προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ. Η Αρμόδια για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, δήλωσε ότι «έχει έρθει η ώρα για τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ να παραιτηθεί». Στα Ηνωμένα Έθνη, η Γερμανία, η Βρετανία και η Γαλλία συνεχίζουν να πιέζουν για ψήφισμα που θα καταδικάζει την πολύνεκρη εκστρατεία σε βάρος των αντικαθεστωτικών.

Στην Ουάσιγκτον το State Department επέρριψε ευθύνες για την κλιμάκωση της βίας στην ένοπλη αντιπολίτευση της Συρίας που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κυβερνητική βία. Ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρκ Τόνερ, δήλωσε ότι «αν και οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν τη βία, γεγονότα όπως η επίθεση σε συριακή στρατιωτική βάση είναι κατανοητά λόγω της αμείλικτης στάσης της Κυβέρνησης».Πηγές


Bookmark-new.svg