Στην Κίνα πέταξαν ένα μωρό επειδή το θεώρησαν νεκρό

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

5 Νοεμβρίου 2011

Σύμφωνα με πληροφορίες, «τέσσερις γιατροί από ένα νοσοκομείο της Νότιας Κίνας απολύθηκαν καθώς προσπάθησαν να απαλλαγούν από ένα νεογέννητο επειδή το θεώρησαν νεκρό. Αυτό το συμβάν σημειώθηκε στις 26 Οκτωβρίου σε νοσοκομείο της πόλης Φοσάν της Επαρχίας Γκουαντόνγκ».

Η Λιου Ντονγκμέι, έγκυος στον όγδοο μήνα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής, με συσπάσεις και πόνους στην κοιλιά, αλλά κατάφερε να γεννήσει. Το βρέφος δεν έκλαψε ούτε φαινόταν να αναπνέει, με το πρόσωπο του να είναι μελανιασμένο. Οι γιατροί πίστεψαν ότι το βρέφος είναι νεκρό και χωρίς να τηρήσουν τις διαδικασίες, έσπευσαν να απαλλαγούν από το βρέφος, τοποθετώντας το βρέφος σε πλαστική σακούλα.

Μισή ώρα αργότερα, όμως, μια συγγενής της μητέρας απαίτησε να δει το μωρό. «Άνοιξα την πλαστική σακούλα και είδα την κοιλιά του να πάλλεται, τα χεράκια του να κινούνται και από το στόμα του να βγαίνουν φυσαλίδες», δήλωσε. Το βρέφος μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, με την κατάσταση του να είναι σταθερή. Οι γονείς δηλώνουν ότι «θα μηνύσουν τους γιατρούς απαιτώντας αποζημίωση 300.000 γεν (34.000 ευρώ)».Πηγές

Bookmark-new.svg