Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Κίνα απαγορεύει την είσοδο στον Τζάστιν Μπίμπερ

Από Βικινέα

22 Ιουλίου 2017

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας απαγόρευσε την είσοδο στον Καναδά τραγουδιστή της pop, Τζάστιν Μπίμπερ (Justin Bieber), επεξηγώντας και το γεγονός γιατί ο Καναδός τραγουδιστής δεν έχει συμπεριλάβει την Κίνα ως σταθμό στην παγκόσμια περιοδεία του. Η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις από τους θαυμαστές του τραγουδιστή, αλλά η Κυβέρνηση καθησυχάζει πως υπάρχει πιθανότητα άρσης της απόφασης υπό προϋποθέσεις.

Όταν ανακοινώθηκαν οι σταθμοί της παγκόσμιας περιοδείας του Μπίμπερ, οι θαυμαστές του παρατήρησαν πως θα διεξαχθούν συναυλίες στο Χονγκ Κονγ, στην Ινδονησία, στη Σιγκαπούρη και στις Φιλιππίνες, αλλά όχι στην Κίνα. Ένας θαυμαστής απέστειλε γράμμα στο Γραφείο Πολιτισμού της Κίνας ζητώντας εξηγήσεις, με τις Αρχές να δηλώνουν πως «η χώρα απαγόρευσε την είσοδο στον τραγουδιστή. Είναι ταλαντούχος, αλλά και παράλληλα αμφιλεγόμενος».

Η Κυβέρνηση της Κίνας θεωρεί πως ο νεαρός τραγουδιστής μπορεί να παρασύρει τους έφηβους μέσω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του, όπως η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, η χρήση ναρκωτικών, ενώ παράλληλα υπάρχουν ενδείξεις για ασέβεια εις βάρος της Κίνας από την πλευρά του τραγουδιστή. Το 2013, ο τραγουδιστής εθεάθη στο Σινικό Τείχος πάνω στους ώμους των σωματοφυλάκων του, ενώ σ' επίσκεψη του στην Ιαπωνία, ο τραγουδιστής φωτογραφήθηκε μπροστά στον Ναό Γιακουσούνου, ο οποίος θεωρείται στην Κίνα και στη Νότιο Κορέα ως σύμβολο του ιαπωνικού επεκτατισμού.

Το Γραφείο Πολιτισμού δηλώνει πως «ασχολούμαστε με τον εξαγνισμό των τεχνών στην Κίνα. Θεωρούμε πως ο Μπίμπερ είναι ταλαντούχος τραγουδιστής και αν αυτός δείξει πως μπορεί να διαχειρίζεται τον εαυτό του και ωριμάσει, τότε θα γίνει και πάλι ευπρόσδεκτος από τον λαό της Κίνας».
Πηγές