Στην Κίνα ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

11 Οκτωβρίου 2011

Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στην Κίνα για συνομιλίες με τον ομόλογο του, Ουέν Τζιαμπάο. Κύριο θέμα των συζητήσεων αποτελεί η πιθανή συμφωνία Ρωσίας-Κίνα για το φυσικό αέριο.

Ο Ίγκορ Σέχιν, Αντιπρόερος της Κυβέρνησης της Ρωσίας, αναμένεται να συναντηθεί με τον Ουάνγκ Κισάν με σκοπό να αμβλύνουν τις αντιθέσεις που εμπόδισαν την Ρωσία να υπογράψει 30ετή συμφωνία για την πώληση 68 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, ετησίως, στην Κίνα. Στην Κίνα, ως σύμβουλος (δεν θα συμμετέσχει σε επίσημες συζητήσεις) βρίσκεται και ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, Διευθύνων Σύμβουλος του Τομέα Εξαγωγών της Gazprom.

Η Ρωσία σκοπεύει να διαφοροποιήσει το εμπόριο της με την Κίνα, αυξάνοντας το στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020 από 59.3 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2010. Για αυτό, στην Κίνα θα βρίσκονται διάφοροι Ρώσοι επιχειρηματίες, όπως στελέχη της Gazprom, Rosneft και UC RUSAL. Την Τετάρτη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κίνας, Χου Ζιντάο.Πηγές

Bookmark-new.svg