Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Νοβάκ Τζόκοβιτς κατέκτησε το Γουίμπλεντον Ανδρών 2011

Από Βικινέα

4 Ιουλίου 2011

Ο Νοβάκ Τζόκοβιτς

Χθες, στον τελικό του Γουίμπλεντον Ανδρών 2011, ο Σέρβος Νοβάκ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ με σκορ 3:1 (6:4, 6:1, 1:6, 6:3), και κατέλαβε τη 1η θέση στη παγκόσμια κατάταξη.

Ο Νοβάκ Τζόκοβιτς κατέκτησε για πρώτη φορά στη καριέρα του το τρόπαιο του Γουίμπλεντον, και αυτόματα έγινε ο πρώτος Σέρβος που κατέκτησε αυτό το τρόπαιο. Κατά το 2011 (έως τώρα), ο Νοβάκ Τζόκοβιτς είχε δεχθεί μονάχα μία ήττα, από τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ στο Ρολάν Γκαρός.

«Μου είναι δύσκολο να περιγράφω τα συναισθήματα που με κατέχουν. Αυτή είναι η καλύτερη μέρα της καριέρας μου και αυτή είναι η καλύτερη διοργάνωση που υπάρχει. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που με στήριξε. Είναι δύσκολο να κερδίζεις τον Ναδάλ, καθώς ήταν πρωταγωνιστής στα τελευταία Γουίμπλεντον», δήλωσε μετά τη νίκη του ο Νοβάκ Τζόκοβιτς.

Από την άλλη, ο Ραφαέλ Ναδάλ δήλωσε ότι «Θέλω να συγχαρώ τον Τζόκοβιτς για τη νίκη και για τη φετινή του παρουσία. Είναι όνειρο να κατακτάς του Γουίμπλεντον, και για μένα ήταν όνειρο όταν το κατάκτησα το 2008, για αυτό μπορώ να καταλάβω τι αισθάνεται ο Τζόκοβιτς. Θα προσπαθήσω να παίξω καλύτερα την επόμενη φορά».Πηγές