Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρωθυπουργός της Βρετανίας η Τερέζα Μέι

Από Βικινέα

12 Ιουλίου 2016

Η Τερέζα Μέι αναλαμβάνει αύριο την πρωθυπουργία της Βρετανίας, καθώς η Άντρεα Λίντσομ αποσύρθηκε από την κούρσα διαδοχής της πρωθυπουργίας. Ενθουσιασμένος δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, δήλωσε μετά την απόφαση των πολιτών της χώρας για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πως θα υποβάλει παραίτηση, καθώς ο ίδιος ήταν υποστηρικτής της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά την ανακοίνωση της ανάληψης της πρωθυπουργίας από την Τερέζα Μέι, ο Κάμερον δήλωσε πως «την Τρίτη θα προεδρεύσω του τελευταίου μου υπουργικού συμβουλίου, την Τετάρτη θα παραστώ στη Βουλή των Κοινοτήτων για επίλυση αποριών και θα υποβάλω στο Παλάτι την παραίτηση μου ώστε να υπάρξει Πρωθυπουργός μέχρι την Τετάρτη».

Από την πλευρά της, η Τερέζα Μέι κάλεσε τον λαό της Βρετανίας να ενωθεί μαζί της και να επιτύχει όσο το δυνατόν συντομότερο την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τερέζα Μέι θα είναι ο 76ος Πρωθυπουργός της Βρετανίας και η δεύτερη γυναίκα που αναλαμβάνει το αξίωμα, μετά τη «Σιδήρα Κυρία» Μάργκαρετ Θάτσερ.
Πηγές