Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δύο Πολωνοί δέχθηκαν ρατσιστική επίθεση στην Αγγλία

Από Βικινέα

6 Σεπτεμβρίου 2016

Δύο Πολωνοί δέχθηκαν επίθεση από έξι Άγγλους έφηβους σε pub της πόλης Έσεξ, κατά τη διάρκεια αγρυπνίας για τη δολοφονία ενός συμπατριώτη τους τον Αύγουστο από μια συμμορία νεαρών στην ίδια πόλη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «οι δύο άνδρες, ηλικίας περίπου 30 ετών, ξυλοκοπήθηκαν άγρια - ένας απ' αυτούς έχει σπασμένη μύτη, ενώ ο άλλος έχει μια αμυχή στο κεφάλι - από ομάδα έξι έφηβων μπροστά σε ένα pub», ενώ αναφέρεται πως το περιστατικό ήταν «ενέργεια μίσους», χωρίς, ωστόσο, να συνδέεται με τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο Άρεκ Νόιουισβικ (Πολωνός εργάτης ηλικίας 40 ετών) από μια συμμορία νεαρών στην ίδια πόλη τον Αύγουστο.

Από την πλευρά της, η Βαρσοβία θορυβήθηκε έντονα με τα περιστατικά επιθέσεων εναντίον υπηκόοων της στην Αγγλία και στέλνει τους Υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών με έκτακτη επίσκεψη στη χώρα, χωρίς να διευκρινιστεί η ημερομηνία επίσκεψης. Σύμφωνα με στατιστικά, η πολωνική κοινότητα στην Αγγλία αποτελείται από 800.000 ανθρώπους, από τις μεγαλύτερες ξένες κοινότητες της Αγγλίας.
Πηγές