Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Μιτ Ρόμνεϊ στο Λονδίνο

Από Βικινέα

28 Ιουλίου 2012

Ο προεδρικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μιτ Ρόμνεϊ, προσπάθησε την Πέμπτη να ανασκευάσει σχόλια που είχε κάνει σχετικά με την δυνατότητα της Βρετανίας να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λίγες ώρες μετά την άφιξη του στη βρετανική πρωτεύουσα, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC πρόβαλε συνέντευξη με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, κατά την οποία είχε δηλώσει ότι «ο προβληματισμός που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το προσωπικό ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων προκάλεσε σύγχυση».

Ωστόσο μετά από συνάντηση που είχε με Βρετανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο Μιτ Ρόμνεϊ ανέφερε ότι «αναμένει πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι απόλυτα επιτυχημένοι» και πως «είναι αδύνατο να μην προκύψει κανένα λάθος σε μια τέτοια διοργάνωση».

Ο Ντέιβιντ Κάμερον υπεραμύνθηκε της διαδικασίας προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων και τόνισε ότι «είναι πιο εύκολο να φιλοξενήσεις μια τέτοια διοργάνωση στην μέση του πουθενά παρά στο Λονδίνο». Το σχόλιο προφανώς φωτογράφιζε την διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2002 στη Γιούτα των ΗΠΑ. Σ' εκείνους τους Ολυμπιακούς Αγώνες την ευθύνη της διοργάνωσης είχε αναλάβει ο Μιτ Ρόμνεϊ.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ αναμένεται να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Ισραήλ και στην Πολωνία σε μια περιοδεία που έχει στόχο να αναδείξει τις ικανότητες του στην εξωτερική πολιτική.Πηγές