Ο Δημήτρης Χριστόφιας αναμένεται στην Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Από Βικινέα

21 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, αναμένεται στην Νέα Υόρκη την Κυριακή για να συμμετάσχει στις εργασίες της 67ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Δημήτρης Χριστόφιας θα πάρει μέρος στην Γενική Συζήτηση που θα γίνει στην έδρα του διεθνούς οργανισμού την Δευτέρα, ημέρα έναρξης της νέας Γενικής Συνέλευσης, και την αμέσως επομένη θα μιλήσει στην ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης, ενώ την Τετάρτη θα παραχωρήσει συνέντευξη στους δημοσιογράφους που είναι διαπιστευμένοι στα Ηνωμένα Έθνη.

Κατά την παραμονή του στην αμερικανική μεγαλούπολη, ο Δημήτρης Χριστόφιας θα έχει επίσης σειρά διμερών επαφών, στις οποίες περιλαμβάνονται συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδος και της Ρωσίας, ιδιαίτερες συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και με τον νέο Σέρβο Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης, και γεύμα, το οποίο παραχωρεί ο ίδιος, προς τιμήν των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Χριστόφιας θα έχει επαφές με ηγετικά στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και υπό την ιδιότητά του ως εκ περιτροπής Προέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης θα είναι ο οικοδεσπότης ενός ρεσιτάλ που θα δώσει ο Κύπριος πιανίστας Κατσάρης στο περίφημο Κέντρο Λίνκολν του Μανχάταν. Στην Κυπριακή Μουσική Φιλοξενία, όπως έχει ονομαστεί η εκδήλωση, έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί εξωτερικών, μόνιμοι αντιπρόσωποι κρατών στα Ηνωμένα Έθνη, παράγοντες της Γενικής Γραμματείας του διεθνούς οργανισμού και διακεκριμένα στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Το ρεσιτάλ πραγματοποιείται με οικονομική υποστήριξη από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής.

Τον Δημήτρη Χριστόφια συνοδεύουν η σύζυγός του Έλση, η Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και ο Υφυπουργός της Προεδρίας, Τίτος Χριστοφίδης.Πηγές