Κρούσματα πολιομυελίτιδας στην Κίνα για πρώτη φορά από το 1999

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

21 Σεπτεμβρίου 2011

H πολυομυελίτιδα εντοπίζεται και πάλι την Κίνα, για πρώτη φορά από το 1999. Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις έχουν ήδη καταγραφεί επτά κρούσματα στην επαρχία Χίντζιάνγκ τους τελευταίους δύο μήνες. Κατά τις Αρχές, το στέλεχος (WPV1) που εντοπίστηκε στην Κίνα συνδέεται γενετικά με έναν τύπο που τώρα κυκλοφορεί στο Πακιστάν.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκφράζει ανησυχία για τον κίνδυνο περαιτέρω μετάδοσης του ιού στη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος των μουσουλμάνων στη Μέκκα. Το Πακιστάν, πάντως, είναι μία από τις λίγες χώρες του πλανήτη όπου η συγκεκριμένη νόσος είναι επικίνδυνη.

Η πολυομυελίτιδα είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική νόσος, η οποία επηρεάζει το νευρικό σύστημα. Μεταδίδεται μέσω μολυσμένης τροφής, πόσιμου νερού και των κοπράνων.

Οι Κινέζικες Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ ανακοινώθηκε και πρόγραμμα εμβολιασμού. Εκπρόσωπος του ΠΟΥ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κινητοποίηση και τα μέτρα που λαμβάνουν οι Κινέζοι. Ο Όλιβερ Ρόζενμπάουερ δήλωσε «Μέχρι στιγμής, γίνονται όλα τα σωστά πράγματα που πρέπει να γίνουν».

Τα τελευταία «εισαγόμενα» κρούσματα πολυομυελίτιδας στην Κίνα ήταν το 1994 από την Ινδία.Πηγές

Bookmark-new.svg