Κίνα:Έφτιαξαν ποτάμι γύρω από σπίτια για να διώξουν τους κατοίκους

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

9 Φεβρουαρίου 2013

Στο χωριό Yangji, στην επαρχία Κουανγκτόνγκ στην Κίνα οι εργολάβοι οικοδομών δημιούργησαν ένα ποτάμι για να αναγκάσουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αυτών αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε συμφωνία με τους κατασκευαστές και να μετακινηθούν όταν το 2010 ξεκίνησε το έργο της ανακατασκευής ολόκληρης της περιοχής. Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν επιτυχείς και οι εργολάβοι έδωσαν εντολή στους εκσκαφείς να ανοίξουν μεγάλα χαντάκια γύρω από τις παλαιές κατοικίες, οι οποίες και γέμισαν με νερό από παρακείμενο ποταμό. Με τον τρόπο αυτό, επιχείρησαν να εξαναγκάσουν τους κατοίκους σε φυγή.

Το χαντάκι έχει βάθος όσο το ύψος ενός ανθρώπου και διπλάσιο πλάτος. Επιπρόσθετα έκοψαν το ρεύμα και την παροχή νερού στην περιοχή. Ωστόσο οι κάτοικοι δεν πτοούνται. Οι εργολάβοι ισχυρίζονται ότι ελάχιστοι άνθρωποι καθυστερούν ένα σχέδιο αξίας 230 εκατομμυρίων ευρώ ανάπλασης της περιοχής και ότι έχουν προσφερθεί νέα σπίτια στους κατοίκους αυτούς. Το ρόλο των διαπραγματεύσεων προσφέρθηκαν να αναλάβουν οι τοπικές Αρχές.Πηγές

Bookmark-new.svg