Επίθεση στο προεδρικό μέγαρο της Υεμένης

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

4 Ιουνίου 2011

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρικό μέγαρο της Υεμένης δέχθηκε επίθεση με οβίδες. Όπως μετέδωσε το Αλ Αραμπίγια, ο Πρόεδρος της Υεμένης, Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ βρίσκεται σε νοσοκομείο. Παρόλο αυτά, η κρατική τηλεόραση της χώρας μετέδωσε μύνημα του Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ, στο οποίο ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει προβλήματα υγείας.

«Εγώ είμαι καλά, ωστόσο επτά άνθρωποι φέρονται να έχασαν τη ζωή τους. Θεωρούμε ότι αυτή η επίθεση διεξήχθη από ομάδα παρανόμων, και θεωρούμε ότι ανήκουν στη φυλή Χάσιντ, της οποίας αρχηγός είναι ο σεϊχης Σάντεκ αλ Άχμαρ», δήλωσε ο Πρόεδρος της Υεμένης. Από τη πλευρά, ο Σάντεκ αλ Άχμαρ απορρίπτει τις κατηγορίες.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι «καταδικάζει την επίθεση στο προεδρικό μέγαρο της Υεμένης και ζητά από όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες. Τα γεγονότα στην Υεμένη δεν θα δικαιολογήσουν μια νέα σειρά συγκρούσεων».

Παράλληλα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργοποιήσαν μηχανισμό πολιτικής προστασίας, για να διευκολυνθεί η απομάκρυνση Ευρωπαίων πολιτών από την χώρα.Πηγές

Bookmark-new.svg