Δέκα τρεις νεκροί από συγκρούσεις στην Υεμένη

Από Βικινέα

28 Απριλίου 2011

Τουλάχιστον δέκα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών στην Υεμένη, όπου αντικυβερνητικοί ακτιβιστές κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν αντίθεση στην συμφωνία που έχει επιτευχθεί για μεταβίβαση της εξουσίας.

Ιατρικά συνεργεία λένε ότι «τουλάχιστον δέκα από τα θύματα σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά. Εν τω μεταξύ στο Άντεν, που βρίσκεται στα νότια της Υεμένης, δύο στρατιώτες και ένας διαδηλωτής σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών που ξεκίνησε όταν δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να διαλύσουν μια διαδήλωση».

Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Υεμένης παρά την συμφωνία που επιτεύχθηκε με μεσολάβηση Αραβικών κρατών του Περσικού Κόλπου και η οποία προβλέπει την μεταβίβαση της εξουσίας και την αποχώρηση του Προέδρου Σαλέχ. Ορισμένοι διαδηλωτές λένε ότι «αντιτίθενται στην πρωτοβουλία αυτή επειδή δίνει στον Πρόεδρο της Υεμένης την δυνατότητα να παραμείνει στην εξουσία επί 30 ακόμα ημέρες και επίσης επειδή παρέχει στον κύριο Σαλέχ και την οικογένειά του ασυλία, που δεν επιτρέπει την προσαγωγή τους στην δικαιοσύνη».Πηγές