Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτοπυρπολήθηκε Θιβετιανός

Από Βικινέα

20 Φεβρουαρίου 2012

Άλλος ένας Θιβετιανός αυτοπυρπολήθηκε, καθώς οι Κινεζικές Αρχές στο Θιβέτ συνεχίζουν την καταστολή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, προκαταρκτικά των εκδηλώσεων που θα γίνουν αργότερα την εβδομάδα αυτή για τον εορτασμό του Θιβετιανού Νέου Έτους.

Εξόριστοι Θιβετιανοί στην Ινδία επιβεβαίωσαν στη «Φωνή της Αμερικής» την πληροφορία αυτή και πρόσθεσαν ότι το θύμα είναι ένας δεκαοκτάχρονος που αυτοπυρπολήθηκε την Κυριακή στο μοναστήρι Ζαμθάνγκ στην Νγκάμπα. Περίπου 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο μοναστήρι αργά την Κυριακή για να τελέσουν βιαστικά την κηδεία του προτού οι Κινεζικές Αρχές σπεύσουν να απομακρύνουν τη σορό του.

Πάνω από είκοσι Θιβετιανοί αυτοπυρπολήθηκαν τον περασμένο χρόνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσπάθειες που, όπως καταγγέλλουν, καταβάλει το Πεκίνο για να καταπιέσει την θρησκεία και την κουλτούρα τους. Ανώτεροι αξιωματούχοι του Θιβέτ ζητούν από τους μοναχούς και άλλους να σταματήσουν τις αυτοπυρπολήσεις.

Κινέζοι αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν την αυτοπυρπόληση «ένα είδος τρομοκρατίας» και κατηγορούν τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, και άλλες ομάδες ότι «ενθαρρύνουν την βία κατά των Κινεζικών Αρχών».Πηγές