Μετάβαση στο περιεχόμενο

15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις Φιλιππίνες μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο

Από Βικινέα

20 Δεκεμβρίου 2010

Χάρτης του Τουγκουεγκάραο

Δεκαπέντε (15) άνθρωποι σκοτώθηκαν και δώδεκα (12) τραυματίστηκαν μετά πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην πόλη Τουγκουεγκάραο, στις Φιλιππίνες (στη βόρεια περιοχή της χώρας), ωστόσο οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν πολλούς επισκέπτες.

Μετά την είσοδο τους στο κτίριο, οι πυροσβέστες ξέσπασαν σε λυγμούς όταν βρήκαν πτώματα. "Είναι τόσο κοντά στα Χριστούγεννα, αρχίσαμε να κλαίμε όταν είδαμε τα πτώματα," είπε ο ανακριτής πυρκαγιών Ντάνιελ Αμπάνα. Εννέα (9) πτώματα ανήκουν σε φοιτητές του πανεπιστημίου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο. Οι φοιτητές βρισκόνταν στην πόλη για ιατρικές εξετάσεις. Ο Ρομέο Οπίντο, καθηγητής στον τομέα της ιατρικής του κολλεγίου, είπε στις αρχές ότι τριάνταέξι (36) φοιτητές ιατρικής βρίσκονταν στο ξενοδοχείο. Ο σύμβουλος της πόλης δήλωσε, "Είναι πολύ ατυχές ότι αυτό έγινε λίγο πριν συμμετάσχουν στις εξετάσεις τους."

Οι υπόλοιποι νεκροί ήταν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου και οι οικογένειες τους, συμπεριλαμβανομένου τριών (3) παιδιών. Οι αιτίες της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστες, αλλά είναι γνωστό ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στο ισόγειο, εξαιτίας εύφλεκτων ουσιών. Θεωρείται επίσης ότι δοχεία μπογιάς έμειναν στο κτίριο μετά από πρόσφατη ανακαίνιση.Πηγές