Το Χονγκ Κονγκ προετοιμάζεται για τον τυφώνα Νεσάτ

Από Βικινέα

29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο τυφώνας Νεσάτ από δορυφόρο τις 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μετά τις Φιλλιπίνες, όπου άφησε 35 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενος, ο τυφώνας Νεσάτ πλησιάζει το Χονγκ Κονγκ, το οποίο έχει ήδη πάρει προληπτικά μέτρα για τον φονικό τυφώνα. Κλειστά παρέμειναν σχολεία, το χρηματιστήριο και επιχειρήσεις στο Χονγκ Κονγκ.

Το Χονγκ Κονγκ εξέδωσε συναγερμό για τον τυφώνα. Δρομολόγια λεωφορείων και φέρι μπόουτ ακυρώθηκαν, ενώ μειωμένα ήταν και τα δρομολόγια των σιδηροδρομικών γραμμών. Καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στις πτήσεις. Οι άνεμοι στους δρόμους φτάνουν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, με αποτέλεσμα οι μετακινησείς να είναι σχεδόν αδύνατες. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν μια σκαλωσιά έπεσε πάνω σε ένα ταξί. Δεκάδες άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Ο τυφώνας πέρασε και από τις Φιλιππίνες, όπου έχασαν τη ζωή τους 35 άτομα. Οι πλημμύρες βύθισαν ένα τμήμα του νησιού Λουζόν, του μεγαλύτερου της χώρας. Σύμφωνα με τον Μπενίτο Ράμος, εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας των Φιλιππίνων, «οι διασώστες προσπαθούν να βοηθήσουν τους πληγέντες μετακινούμενοι με κανό και βάρκες». Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 45 ανθρώπων.

Η παροχή ρεύματος έχει αρχίσει να επανέρχεται στην περιοχή της Μανίλλας, αλλά χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν χωρίς ηλεκτρισμό. Οι ομάδες διάσωσεις καθαρίζουν τους δρόμους από πεσμένα δέντρα και χαλασμένα αυτοκίνητα, ενώ τα σχολεία και οι υπηρεσείς άνοιξαν ξανά. Τέσσερα φράγματα στο λουζόν έχουν φτάσει στο όριο υπερχείλησης, ενώ μια ακόμα τροπική καταιγίδα αναμένεται να πλήξει τις Φιλιππίνες μέχρι το τέλος της εβδομάδας.Δείτε επίσης

Πηγές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι