Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χίλαρι Κλίντον: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεργαστεί κατά του εξτρεμισμού

Από Βικινέα

25 Σεπτεμβρίου 2012

Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ανέφερε ότι «ολόκληρος ο κόσμος θα πρέπει να ενωθεί για να αντιμετωπίσει τους εξτρεμιστές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις σε χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής που απαλλάχτηκαν πρόσφατα από αυταρχικά καθεστώτα».

Η Χίλαρι Κλίντον μίλησε στην Νέα Υόρκη σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα του Μπιλ Κλίντον. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, «όλοι εμείς θα πρέπει να αντισταθούμε ενωμένοι σε αυτές τις δυνάμεις και να στηρίξουμε τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που είναι σε εξέλιξη σε χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής».

Και πρόσθεσε ότι «η ενότητα των ηγετών παγκοσμίως στη μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι κρίσιμης σημασίας, καθώς οι εξτρεμιστές σε ολόκληρο τον κόσμο προσπαθούν να μας διασπάσουν». Η Χίλαρι Κλίντον ανέφερε ότι «χώρες που εστιάζονται στην ανάπτυξη των οικονομιών τους και των κρατικών θεσμών, αντί να υποθάλπουν αντιπαλότητες, βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση στην παγκόσμια κοινότητα».

Όπως είπε η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, «τα δημοκρατικά κινήματα που ξέσπασαν σε ολόκληρο τον κόσμο δημιούργησαν συγκλονιστικές προοπτικές για χώρες που διοικούνταν για χρόνια από δικτάτορες». Ωστόσο, επεσήμανε, ότι «οι χώρες αυτές πρέπει να αποφασίσουν πως μπορούν καλύτερα να μετατρέψουν τα δημοκρατικά ιδεώδη τους σε λειτουργικές κυβερνήσεις και ευημερούσες οικονομίες».Πηγές