Τρεις νεκροί ύστερα από εκρήξεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Τα σημεία στα οποία εξερράγησαν οι βόμβες.

16 Απριλίου 2013

Τρεις νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός των δύο εκρήξεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε στον χώρο του τερματισμού του Μαραθωνίου στην Οδό Μπόιλστον, κοντά στο κέντρο της πόλης, περίπου δύο ώρες μετά τον τερματισμό των πρώτων αθλητών. Ανάμεσα στους νεκρούς και ένα 3χρονο παιδί ενώ, όπως ανακοίνωσε το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, υπήρχαν παιδιά που τραυματίστηκαν από την έκρηξη μεταξύ 2 και 12 ετών. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι αυτός που οργάνωσε την έκρηξη θα βρεθεί ενώπιον του νόμου, ενώ δήλωσε επίσης ότι δεν θα πρέπει κανείς να προβεί σε γρήγορα συμπεράσματα. Ο Ρίτσαρντ ντε Λοριέ, επικεφαλής του γραφείου του FBI στη Βοστώνη δήλωσε ότι το FBI πραγματοποιεί τις απαραίτητες έρευνες για την έκρηξη, λέγοντας ότι «είναι μία έρευνα για εγκληματική ενέργεια που είναι πιθανόν τρομοκρατική ενέργεια».

Μετά τις εκρήξεις στη Βοστώνη, επιβλήθηκε απαγόρευση πτήσεων από και προς τη Βοστώνη, ενώ υπάρχουν και άτομα που ανακρίνονται από την αστυνομία, χωρίς να υπάρχει, μέχρι στιγμής, κάποιος ύποπτος.Πηγές

Διαβάστε ακόμα

Bookmark-new.svg