Το συγκρότημα R.E.M. ανακοίνωσε τη διάλυσή του

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

22 Σεπτεμβρίου 2011

Οι R.E.M. σε συναυλία τους στην Πάντοβα της Ιταλίας το 2003.

Το αμερικανικό συγκρότημα R.E.M. από την Αθήνα της Τζόρτζια, ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά συγκροτήματα της εναλλακτικής ροκ, ανακοίνωσε τη διάλυσή του μέσω της ιστοσελίδας του, τελειώνοντας έτσι μια 31χρονη μουσική πορεία.

Συγκεκριμένα, οι R.E.M. αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Ως R.E.M., ως φίλοι για πολλά χρόνια και συν-συνωμότες αποφασίσαμε να σταματήσουμε σαν μπάντα. Φεύγουμε με μεγάλη αίσθηση ευγνωμοσύνης, ολοκλήρωσης και έκπληκτοι με όσα έχουμε πετύχει. Στον καθέναν που μπορεί να ένιωσε κάποια στιγμή ότι τον άγγιξε η μουσική μας απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες που μας άκουσε». Το συγκρότημα ανακοίνωσε τη διάλυσή του 6 περίπου μήνες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του δίσκου Collapse Into Now.

Οι R.E.M. δημιουργήθηκαν στην Αθήνα της Τζόρτζια το 1980 από τους Μπιλ Μπέρι, Μάικλ Στάιπ, Πίτερ Μπακ και Μάικ Μιλς. Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους έχουν κυκλοφορήσει 15 δίσκους, με σημαντικότερους από αυτούς του Murmur, Document και Automatic for the People. Έχουν μπει στο Rock and Roll Hall of Fame το 2007, ενώ έχουν τιμηθεί με πολλές διακρίσεις κατά τη διάρκεια της πορείας τους.Πηγές

Bookmark-new.svg