Το Ισραήλ δεν θα δεχτεί καμία αλλαγή στις ειρηνευτικές συμφωνίες με την Αίγυπτο

Από Βικινέα

24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ανέφερε ότι «η χώρα του δεν θα δεχθεί καμία αλλαγή στην ειρηνευτική συμφωνία που είχε υπογραφεί το 1979 με την Αίγυπτο».

Ο Άβιγκνορ Λίμπερμαν δήλωσε στο Κρατικό Ραδιόφωνο του Ισραήλ ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να δεχθεί το Ισραήλ οποιαδήποτε τροποποίηση της συμφωνίας που επετεύχθη στο Κάμπ Ντέιβιντ, το 1979».

Οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν καθώς η Αίγυπτος ενισχύει την στρατιωτική παρουσία της στη Χερσόνησο του Σινά που συνορεύει με το Ισραήλ και έχει μετατραπεί σε καταφύγιο ένοπλων ομάδων. Ορισμένες ομάδες ενόπλων χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη περιοχή σαν ορμητήριο για τις επιθέσεις που πραγματοποιούν σε ισραηλινά εδάφη.

Το Ισραήλ προέτρεψε την Αίγυπτο «να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της αυξημένης ανομίας στην περιοχή», παράλληλα, όμως, «δεν επιθυμεί την διεύρυνση των στρατιωτικών ορίων που προβλέπει η συμφωνία του Καμπ Ντέιβιντ».

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης και 3 ένοπλοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή από επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην μεθοριακή περιοχή.Πηγές