Ισραήλ: Ακύρωσε την μεταφορά χρημάτων που προόριζε για τους Παλαιστίνιους

Από Βικινέα

3 Δεκεμβρίου 2012

Η Κυβέρνηση του Ισραήλ απέρριψε την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, ανακοινώνοντας ότι «θα παρακρατήσει 120 εκατομμύρια δολάρια που είχε συλλέξει από φόρους και δασμούς και επρόκειτο να παραδώσει στην Παλαιστινιακή Αρχή».

Σε ψήφισμα που ενέκρινε ομόφωνα την Κυριακή, το Ισραηλινό Κοινοβούλιο αναφέρει ότι «δεν θα διαπραγματεύεται με βάση την αναγνώριση των Ηνωμένων Εθνών για παλαιστινιακό κράτος στις κατεχόμενες Δυτική Όχθη, Ανατολική Ιερουσαλήμ και Λωρίδα της Γάζας».

Ο Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Γιουβάλ Στέινιτζ, ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση του θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα που επρόκειτο να δώσει στους Παλαιστίνιους προκειμένου να ξεπληρώσουν χρέη τους προς την κρατική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλων ισραηλινών εταιρειών».

Αυτή ήταν η δεύτερη ενέργεια στην οποία προχώρησε το Ισραήλ μετά την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών. Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι «θα προχωρήσει το σχέδιο του για την κατασκευή χιλιάδων εποικιστικών κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη».Πηγές