Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ταχύτερος ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας

Από Βικινέα

1 Μαρτίου 2012

Ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας ήταν ελαφρά ταχύτερος από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί τους τελευταίους μήνες του 2011, καθώς αυξήθηκαν τα εισοδήματα και οι επιχειρήσεις άρχισαν να προσλαμβάνουν κόσμο.

Το Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι «το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας αυξήθηκε κατά 3% την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, που είναι και η μεγαλύτερη αύξηση του τελευταίο ενάμισι χρόνου». Οι κρατικές υπηρεσίες υπολογίζουν επισήμως την ανάπτυξη στο τέταρτο τρίμηνο του έτους στο 2.8%. Ωστόσο η περίοδος ανάπτυξης με τέτοια ποσοστά μπορεί να μην συνεχιστεί.

Ο Επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, δήλωσε σε αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου ότι «οι οικονομικές προβλέψεις της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης αναφέρουν ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2.25% φέτος σχεδόν δηλαδή στα ίδια ποσοστά με τους τελευταίους μήνες του 2011».

Πάντως σχεδόν 13 εκατομμύρια αμερικανοί παραμένουν άνεργοι. Το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στο 8.3% που είναι μειωμένο σε σύγκριση με τους τελευταίους πέντε μήνες, αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ο Μπεν Μπερνάνκι ανέφερε ότι «η οικονομία θα πρέπει να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο για να μειωθεί περαιτέρω το ποσοστό ανεργίας».Πηγές