Στο 50% η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

16 Φεβρουαρίου 2012

Ο Μπάρακ Ομπάμα με υποστηρικτές, 2008

Η δημοτικότητα του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, φαίνεται πως ενισχύεται παράλληλα με την αμερικανική οικονομία, γεγονός που αποτελεί καλή ένδειξη για τις προσπάθειες που ο Μπαράκ Ομπάμα καταβάλλει για την επανεκλογή του το Νοέμβριο.

Δύο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δημοτικότητα του Αμερικανού Προέδρου έφτασε το 50%. Είναι η πρώτη φορά, από τον περασμένο Μάιο, που ο Μπαράκ Ομπάμα φθάνει αυτό το ποσοστό. Τους τελευταίους μήνες η αμερικανική οικονομία φαίνεται πως βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, το χρηματιστήριο καταγράφει σημαντικά κέρδη και η ανεργία υποχώρησε στο 8.3%, το χαμηλότερο ποσοστό από τότε που ο Μπαράκ Ομπάμα ανέλαβε καθήκοντα.

Πολλοί Αμερικανοί φαίνονται διατεθειμένοι να πιστώσουν τον Μπαράκ Ομπάμα για την βελτίωση της οικονομίας. Το 45% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι «εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται θέματα οικονομίας». Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό εδώ και δύο χρόνια.

Επίσης για πρώτη φορά Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί αισθάνονται τον ίδιο περίπου ενθουσιασμό για τις επερχόμενες εκλογές. Πάντως και οι δύο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Μπαράκ Ομπάμα να υπερτερεί των Ρεπουμπλικανών αντιπάλων του, αν οι προεδρικές εκλογές γίνονταν σήμερα.Πηγές


Bookmark-new.svg