Στο νοσοκομείο η Χίλαρι Κλίντον
31 Δεκεμβρίου 2012
- 8 Φεβρουαρίου 2025: Πρώτη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ και του Αντόνιο Γκουτέρες
- 8 Φεβρουαρίου 2025: Καταδίκη της Βορείου Κορέας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
- 8 Φεβρουαρίου 2025: Σύγκρουση Τουρκίας και ΗΠΑ για τον εξοπλισμό των Κούρδων
- 8 Φεβρουαρίου 2025: Διπλωματική κρίση στον Αραβικό Κόλπο
- 8 Φεβρουαρίου 2025: Η Κίνα καταδικάζει το πρόγραμμα εξοπλισμού της Ταϊβάν από τις ΗΠΑ
Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν οι γιατροί διέγνωσαν θρόμβο μετά από διάσειση που είχε υποστεί τελευταία. Το State Department ανακοίνωσε ότι «οι γιατροί της Υπουργού Εξωτερικών βρήκαν τον θρόμβο τη Κυριακή μετά από σχετική εξέταση».
Η Χίλαρι Κλίντον υποβάλλεται σε θεραπεία με αιμολυτικά φάρμακα στο νοσοκομείο «Presbyterian» της Νέας Υόρκης, όπου και αναμένεται ότι θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για τις επόμενες δύο μέρες. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «οι γιατροί της Υπουργού Εξωτερικών θα συνεχίσουν να εκτιμούν την κατάσταση της για να καθορίσουν αν χρειάζεται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα».
Η Χίλαρι Κλίντον είναι άρρωστη εδώ και εβδομάδες, όπου αρχικά υπέφερε από στομαχική ίωση και στη συνέχεια λόγω αφυδάτωσης λιποθύμησε και υπέστη διάσειση, γεγονός που την καθήλωσε στο σπίτι και ανάγκασε την αναβολή όλων των δημόσιων εμφανίσεων και των ταξιδιών της.
Πηγές