Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στο Παρίσι η Χίλαρι Κλίντον

Από Βικινέα

7 Ιουλίου 2012

Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, μεταβαίνει στο Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει σε διάσκεψη για τη Συρία και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ανατολική Ασία.

Στην γαλλική πρωτεύουσα η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην τρίτη σύνοδο των Φίλων της Συρίας, μια ομάδα χωρών που εργάζονται για την εξεύρεση λύσης στις βιαιότητες στη Συρία. Το State Department δήλωσε ότι η Χίλαρι Κλίντον θα εξετάσει με τους εταίρους της τρόπους εντατικοποίησης των πιέσεων στον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς και διεθνείς προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας και επίτευξης πολιτικής λύσης. Επίσης θα έχει επαφές με την γαλλική ηγεσία και με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Από το Παρίσι, η Χίλαρι Κλίντον θα μεταβεί στο Τόκιο για διάσκεψη με θέμα το Αφγανιστάν και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μογγολία, το Βιετνάμ και θα ολοκληρώσει την περιοδεία της με ιστορικής σημασίας επίσκεψη στο Λάος. Η Χίλαρι Κλίντον είναι η πρώτη Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Λάος τα τελευταία 57 χρόνια.Πηγές