Μετάβαση στο περιεχόμενο

O Κρις Φρουμ κέρδισε τον γύρο της Γαλλίας

Από Βικινέα

22 Ιουλίου 2013

O Froome νωρίτερα στο 2013

Ο Βρετανός ποδηλάτης Κρις Φρουμ κέρδισε τον εκατοστό Γύρο της Γαλλίας χθες, μετά την ολοκλήρωση της τελικής φάσης στο Παρίσι. Το τελικό στάδιο του Γύρου κέρδισε ο Μαρσέλ Κίτελ από την Γερμανία. Ο τελικός χρόνος του Φρουμ για τα 3.400 χμ. του γύρου ήταν 83 ώρες, 56 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Τέσσερα λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον δεύτερο Νάιρο Κιντάνα από την Κολομβία.

Ο Κιντάνα παραγκώνισε τον Φρουμ με έντεκα βαθμούς για να πάρει την φανέλα του «Βασιλιά των Ορέων» ενώ ο Πίτερ Σέιγκαν πήρε την πράσινη φανέλα. 169 αναβάτες συμπλήρωσαν το εικοστό στάδιο του Γύρου στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού.

Την περασμένη χρονιά, ο Φρουμ ήρθε δεύτερος πίσω από τον Μπράντλεϊ Ουΐγκινς ο οποίος δεν συμμετείχε αυτήν την χρονιά λόγω τραυματισμών. Η νικητήρια ομιλία του Φρουμ ήταν αφιερωμένη στην μητέρα του, Τζέιν, η οποία πέθανε το 2008 από καρκίνο: «Χωρίς την ενθάρρυνσή της να ακολουθήσω το όνειρό μου, πιθανότητα θα ήμουν στο σπίτι βλέποντας αυτήν την διοργάνωση στην τηλεόραση. Είναι μεγάλο κρίμα ότι δεν ήρθε ποτέ να δει τον Γύρο, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ήταν πραγματικά περήφανη εάν ήταν εδώ απόψε».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον έγραψε στο Twitter συγχαρητήρια στον 28χρονο Φρουμ: «Μία λαμπρή νίκη από τον Κρις Φρουμ. Μετά από δύο Βρετανούς νικητές, το σωστό είναι ο Γύρος της Γαλλίας να μεταφερθεί στο Γιορκσάιρ την επόμενη χρονιά».Πηγές[επεξεργασία]