Στο Κολοράντο ο Μπαράκ Ομπάμα

Από Βικινέα

23 Ιουλίου 2012

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μετέβη στο Κολοράντο όπου είχε ιδιωτικές συναντήσεις με τις οικογένειες των θυμάτων από την φονική επίθεση της Παρασκευής, που είχε σαν αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μετά τις συναντήσεις που είχε ανέφερε ότι «επισκέφθηκε την περιοχή όχι ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά ως πατέρας». Όπως είπε, «ενημέρωσε τις οικογένειες των θυμάτων ότι ολόκληρη η χώρα θα τους σκέφτεται κάθε μέρα».

Ο Κυβερνήτης του Κολοράντο, Τζών Χίκενλούπερ, δήλωσε σε τηλεοπτικά δίκτυα ότι «οι αξιωματικοί της Αστυνομίας συγκεντρώνουν συνέχεια πληροφορίες σχετικά με το προφίλ του δράστη, του 24χρονου φοιτητή, Τζέιμς Χολμς». Ο Τζών Χίκενλούπερ χαρακτήρισε τη σφαγή «πράξη ενός διαταραγμένου και δαιμονικού ατόμου» και τόνισε ότι «ο νεαρός θα έβρισκε κάποιο τρόπο να προκαλέσει ανάλογη σφαγή, εάν δεν μπορούσε να αποκτήσει όπλα και πυρομαχικά».

Ο Τζέιμς Χολμς θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα, Δευτέρα. Το Σάββατο, πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας απενεργοποίησαν όλες τις εκρηκτικές συσκευές, περίπου 60 στο σύνολο τους, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του δράστη στο Ντένβερ.

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας ανέφερε ότι «το διαμέρισμα ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, με στόχο να σκοτωθεί οποιοσδήποτε έμπαινε μέσα πρώτος». Όπως είπε, το «πιο πιθανό είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα εισέβαλλε στο διαμέρισμα θα ήταν αστυνομικός».Πηγές