Σε ισόβια κάθειρξη ο δράστης της επίθεσης κατά της Γκαμπριέλ Γκίφφορντς

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

10 Νοεμβρίου 2012

Ο δράστης της επίθεσης σε βάρος της Γκαμπριέλ Γκίφφορντς, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της και τον θάνατο 8 ανθρώπων το 2011, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς την πιθανότητα εξαγοράς της ποινής του.

Δικαστήριο της Αριζόνα ανακοίνωσε την Πέμπτη την ποινή σε βάρος του Τζάρεντ Λη Λώφνερ. Τον Αύγουστο, οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατέληξαν σε συμβιβασμό με τις Αρχές έτσι ώστε να αποφύγει την θανατική ποινή.

Η βουλευτής Γκαμπριέλ Γκίφφορντς είχε δεχτεί τα πυρά του Τζάρεντ Λη Λώφνερ στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να αντιμετωπίζει αναπηρίες και να παραιτηθεί από το Κογκρέσο για να μπορέσει να επικεντρώσει την προσοχή της στην περαιτέρω βελτίωση της υγείας της. Η Γκαμπριέλ Γκίφφορντς, αλλά και άλλα μέλη οικογενειών θυμάτων της επίθεσης του Τζάρεντ Λη Λώφνερ ήταν στο δικαστήριο όταν ανακοινώθηκε η ποινή σε βάρος τους.

Η Γκαμπριέλ Γκίφφορντς δεν μίλησε στο δικαστήριο, αλλά ο σύζυγος της, Μάρκ Κέλλι, δήλωσε στον Τζάρεντ Λη Λώφνερ ενώπιον του δικαστηρίου ότι «η ζωή της συζύγου του έχει αλλάξει για πάντα και ότι κάθε μέρα αποτελεί έναν συνεχή αγώνα γι' αυτήν». Ο Τζάρεντ Λη Λώφνερ, όπως έγινε γνωστό, πάσχει από σχιζοφρένια.Πηγές