Πυρά Ισραήλ εναντίον εδάφων της Συρίας

Από Βικινέα

19 Νοεμβρίου 2012

Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι «το πυροβολικό του άνοιξε πυρ εναντίον συριακών περιοχών, ως απάντηση στα πυρά που δέχθηκαν ισραηλινές δυνάμεις στα Υψίπεδα του Γκολάν». Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν υπήρξαν θύματα στη Συρία. Το Ισραήλ ανέφερε ότι «κανένας στρατιώτης του δεν τραυματίσθηκε κατά το επεισόδιο».

Το Ισραήλ ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με το περιστατικό, το οποίο είναι το πιο πρόσφατο σειράς παρόμοιων επεισοδίων που συνέβησαν από την περασμένη εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, η Γαλλία κάλεσε το νέο συνασπισμό της Συριακής Αντιπολίτευσης να διορίσει πρέσβη στο Παρίσι.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, συναντήθηκε το Σάββατο με τον Μαάθ αλ Χαντίμπ, τον πρώτο ηγέτη του νέου συριακού συνασπισμού, κάτω από τον οποίο ενώθηκαν οι διαιρεμένες φατρίες που μάχονται να απομακρύνουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι «ο ακαδημαϊκός Μονζέρ Μακχούς αναμένεται να αναλάβει το πρεσβευτικό αξίωμα». Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο διορισμός θα πραγματοποιηθεί πριν την σύσταση μεταβατικής κυβέρνησης για την Συρία. Η Γαλλία είναι η πρώτη δυτική χώρα που αναγνώρισε τον συνασπισμό της Συριακής Αντιπολίτευσης.Πηγές