Πρώτη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ και του Αντόνιο Γκουτέρες

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

22 Απριλίου 2017

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε χθες δεκτό τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στα πλαίσια της πρώτης επίσημης επαφής των δύο ανδρών, οι οποίοι ανέλαβαν επισήμως τα καθήκοντα τους τον Ιανουάριο. Αυτή η συνάντηση αποτελεί προετοιμασία των επαφών του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με άλλα στελέχη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, το 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποσχεθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείς Αμερικής θα προβούν σε περικοπές της χρηματοδότησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία του διεθνούς οργανισμού. Παρ' ολ' αυτά, η πρώτη συζήτηση χαρακτηρίστηκε «ενδιαφέρουσα» και «εποικοδομητική», με τους δύο άνδρες να συμφωνούν σε μια νέα συνάντηση στο εγγύς μέλλον. Παράλληλα, ο Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε με τον Στρατηγό Χ. Ρ. Μακμάστερ, Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει επαφές με τους πρεσβευτές των χωρών του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν τα θέματα της αμερικανικής χρηματοδότησης, του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, της κρίσης στην Κορεατική Χερσόνησο και της σύγκρουσης του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.

Bookmark-new.svg
Πηγές