Πρωτιά Μιτ Ρόμνι στις δημοσκοπήσεις στη Φλόριντα

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

30 Ιανουαρίου 2012

Μιτ Ρόμνι, Δεκέμβριος 2011

Από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ, προκύπτει ότι ο προεδρικός υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μιτ Ρόμνι, προηγείται έναντι του αντίπαλου του υποψηφίου, Νιουτ Γκίνγκριτς, δύο μέρες πριν την διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών του κόμματος στην πολιτεία της Φλόριντα.

Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου «NBC» και δημοσιεύτηκε την Κυριακή, δείχνει τον Μιτ Ρόμνι να συγκεντρώνει το 42% στην προτίμηση των ψηφοφόρων της Φλόριντα, με τον Νιουτ Γκίνγκριτς να συγκεντρώνει 27%.

Ο Μιτ Ρόμνι, πολυεκατομμυριούχος επενδυτής και πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης χρειάζεται τη νίκη στη Φλόριντα για να ανακτήσει το προβάδισμα που είχε πριν την ήττα του από τον Νιουτ Γκίνγκριτς στη Νότια Καρολίνα στις 21 Ιανουαρίου. Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι μετά από μια εβδομάδα έντονης προεκλογικής εκστρατείας η διαφορά του Μιτ Ρόμνι από τους άλλους υποψηφίους φαίνεται να διευρύνεται.

Ωστόσο, ο Νιουτ Γκίνγκριτς δήλωσε ότι «αναμένει στις προκριματικές εκλογές της Φλόριντα η διαφορά με τον Μιτ Ρόμνι να είναι μικρότερη απ' ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις». Σε ομιλία του, μετά από λειτουργία που παρακολούθησε σε εκκλησία κοντά στην πόλη της Τάμπα, ο Νιουτ Γκίνγκριτς επιτέθηκε στον Μιτ Ρόμνι χαρακτηρίζοντας τον «υπερασπιστή των εκτρώσεων, του ελέγχου στην οπλοκατοχή και στην αύξηση των φόρων, μετριοπαθή υποψήφιο από τη Μασαχουσέτη».

Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνι είπε στους υποστηρικτές του στην πόλη Νέιπλς ότι «ο Νιουτ Γκίνγκριτς δικαιολογείται για τις επιδόσεις του στις τηλεοπτικές εμφανίσεις». Νωρίτερα είχε επιτεθεί έντονα στον Νιουτ Γκίνγκριτς για το γεγονός ότι είχε βρεθεί ένοχος για παραβίαση θεμάτων ηθικής και είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από Πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής.Πηγές


Bookmark-new.svg