Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προεκλογική περιοδεία του Μπαράκ Ομπάμα σε Πενσυλβάνια και Οχάιο

Από Βικινέα

7 Ιουλίου 2012

Σε προεκλογική ομιλία του στο Τολίντο του Οχάιο, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι «η Αμερικανική Κυβέρνηση θα αγωνιστεί για να πιέσει τη Κίνα να εγκαταλείψει πρακτικές που βλάπτουν την αμερικανική βιομηχανία αυτοκινήτων».

«Οι ΗΠΑ ζητούν δίκαιο ανταγωνισμό» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ η Αμερικανική Κυβέρνηση προέβη σε διάβημα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των νέων δασμών, ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που επέβαλε η Κίνα σε αμερικανικά αυτοκίνητα. Εδώ να σημειωθεί ότι στο Τολίντο, όπου μίλησε ο Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκονται μεγάλες μονάδες της βιομηχανίας αυτοκινήτων.

Ο Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποιεί περιοδεία με λεωφορείο στις πολιτείες Πενσυλβάνια και Οχάιο, δύο κρίσιμης σημασίας πολιτείες για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε κερδίσει και τις δύο αυτές πολιτείες στις εκλογές του 2008 και πρόσφατες σφυγμομετρήσεις τον φέρουν να προηγείται ελαφρά έναντι του αντιπάλου του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μιτ Ρόμνεϊ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα χρησιμοποιήσει την περιοδεία του για να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν τον προασπιστή της μεσαίας τάξης, έναντι του Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος παρουσιάζεται απ’ τους Δημοκρατικούς ως ο εύπορος επιχειρηματίας.

Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών βρίσκεται σε διακοπές με την οικογένεια του στο Νιού Χάμσιρ.Πηγές