Πρεμιέρα για το Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2011

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

18 Ιουνίου 2011

Έναρξη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Γυναικών 2011, το οποίο και θα αποτελέσει την 33η διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού, με υπεύθυνο φορέα τη FIBA Europe. Η χώρα που θα φιλοξενήσει τους αγώνες ανάμεσα στις ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες είναι η Πολωνία, που στο παρελθόν έχει αναλάβει παρόμοιο καθήκον τρεις ακόμη φορές. Τρεις πόλεις επιλέχθηκαν για τη διοργάνωση: οι Μπιντγκός, Κατοβίτσε και Λοτζ. Οι αγώνες θα λάβουν χώρα κατά το διάστημα από τις 18 Ιουνίου μέχρι 3 Ιουλίου 2011.

Η Πολωνία θα λάβει μέρος στο θεσμό εφόσον πρόκειται για τη διοργανώτρια χώρα. Ύστερα θα συμμετέχουν δικαιωματικά οι έξι ευρωπαϊκές χώρες που διαγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2010 στην Τσεχία. Οκτώ επιπλέον ομάδες κέρδισαν δικαίωμα συμμετοχής μέσω γύρου προκριματικών αγώνων κατά το καλοκαίρι του 2010. Η δέκατη έκτη ομάδα οριστικοποιήθηκε σε νέο κύκλο προκριματικών αγώνων που θα έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2011.

Εθνικές Ομάδες
Διοργανώτρια
Πολωνία Πολωνία
Μουντομπάσκετ
Γαλλία Γαλλία · Ελλάδα Ελλάδα · Ισπανία Ισπανία · Λευκορωσία Λευκορωσία · Ρωσία Ρωσία · Τσεχία Τσεχία
Προκριματικοί
Ηνωμένο Βασίλειο Ηνωμένο Βασίλειο · Ισραήλ Ισραήλ · Κροατία Κροατία · Λετονία Λετονία · Λιθουανία Λιθουανία · Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο · Σλοβακία Σλοβακία · Τουρκία Τουρκία · Γερμανία Γερμανία
Πηγές

Bookmark-new.svg