Περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

12 Ιουλίου 2012

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, ανακοίνωσε πακέτο περικοπής δαπανών και αυξήσεων φόρων που θα συμβάλλει στο να εξοικονομηθούν 80 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2014.

Ο Μαριάνο Ραχόι παρουσίασε το πακέτο μέτρων λιτότητας στην Βουλή της Ισπανίας την Τετάρτη, λέγοντας ότι «η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο και πρέπει να τερματίσει τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στον προϋπολογισμό της το συντομότερο δυνατό».

Στα μέτρα λιτότητας περιλαμβάνονται περικοπές στους μισθούς του δημοσίου και στα επιδόματα ανεργίας, καθώς επίσης αυξήσεις στους φόρους επί των πωλήσεων.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες ανθρακωρύχοι και υποστηρικτές τους από άλλους κλάδους πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Μαδρίτης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις κρατικές επιχορηγήσεις των εταιρειών εξόρυξης άνθρακα, που όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι θα καταστρέψουν τον κλάδο τους. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην διαδήλωση περπατούσαν για ημέρες από την επαρχία για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση.

Πέντε άτομα αναφέρθηκε ότι συνελήφθησαν μετά από συμπλοκές των διαδηλωτών με την Αστυνομία. Οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες απάντησαν με πλαστικές σφαίρες.Πηγές


Bookmark-new.svg