Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι Σοσιαλιστές καταψήφισαν τον Μαριάνο Ραχόι

Από Βικινέα

28 Οκτωβρίου 2016

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο της Ισπανίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον Μαριάνο Ραχόι για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης, οι Σοσιαλιστές αποφάσισαν να καταψηφίσουν τον εκπρόσωπο του Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ο Μαριάνο Ραχόι έλαβε 170 ψήφους, αν και χρειαζόταν ακόμα έξι για να είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση, γεγονός που θα έβαζε τέλος στην πολιτική κρίση που επικρατεί στην Ισπανία εδώ και 10 μήνες. Ωστόσο, οι αναλυτές αναφέρουν πως αυτό θα επιτευχθεί το Σάββατο, στα πλαίσια μιας νέας ψηφοφορίας, καθώς οι Σοσιαλιστές ανακοίνωσαν πως θα απέχουν απ' αυτή τη ψηφοφορία.

Βάσει αυτών των δεδομένων, ο Ραχόι χρειάζεται μια απλή πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση. «Η απουσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος δεν σημαίνει στήριξη της κυβέρνησης του Λαϊκού Κόμματος. Η συντηριτική κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίζει πλειοψηφία από τη μια βδομάδα στην άλλη, από τη μια ψηφοφορία στην άλλη», δήλωσε ο Αντόνιο Ερνάντο-Βέρα, Αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Κοινοβούλιο.
Πηγές